Olvasóimnak szeretettel

Segíthetek neked ha elakadtál az életben valahol, ha problémád

okára megoldást keresel. Vagy csak éppen beszélgetni szeretnél

valakivel. Én itt vagyok.

2011. szeptember 30., péntek






Diétás Tanácsok- a maniókáról

Az ételsűrítési tippjeim és tapasztalataim szeretném megosztani veletek.
Én régóta már lisztet itthon csak rizs vagy rozs lisztet használok.
De ételsűrítéshez az utóbbi időben Bio tápióka port használok. Ami a manióka nevű növényből készül. Egészséges, minimális kalóriával bír és kicsi is elég az ételsűrítéshez, főzelék, krémleves, mártás, egyéb.


A közel 160 maniókafaj mindegyike Amerika trópusi vidékeinek napfénykedvelő növénye. Az Észak-kelet Brazíliában honos Manihot Glazioviiból kaucsukot nyernek. Maniókából készítik a különleges nyugat-afrikai zselészerű fufut vagy a jamaicai bami-kását. A dél-amerikai indiánok szeszes italokat erjesztenek maniókából, a Yucatán-félszigeten lisztjéből kasszávakenyeret sütnek. Az őrlésnél lecsurgó folyadékból leülepedett keményítő a tápióka alapanyaga.

A manióka  élelmiszernövény Amerika trópusi részein őshonos. Földünk élelmiszer-ellátottság szempontjából legkritikusabb övezeteiben a lakosság mindennapi alapélelmiszere. Zsenge hajtása és levele spenótpótlóként használható fel. Ez utóbbi a gyökérnél sokkal értékesebb, sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagokat tartalmaz. Sok sikert és jó tapasztalatokat hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése