Diétás Tanácsok- a maniókáról
Az ételsűrítési tippjeim és tapasztalataim szeretném megosztani veletek.
Én régóta már lisztet itthon csak rizs vagy rozs lisztet használok.
De ételsűrítéshez az utóbbi időben Bio tápióka port használok. Ami a manióka nevű növényből készül. Egészséges, minimális kalóriával bír és kicsi is elég az ételsűrítéshez, főzelék, krémleves, mártás, egyéb.
A közel 160 maniókafaj mindegyike Amerika trópusi vidékeinek napfénykedvelő növénye. Az Észak-kelet Brazíliában honos Manihot Glazioviiból kaucsukot nyernek. Maniókából készítik a különleges nyugat-afrikai zselészerű fufut vagy a jamaicai bami-kását. A dél-amerikai indiánok szeszes italokat erjesztenek maniókából, a Yucatán-félszigeten lisztjéből kasszávakenyeret sütnek. Az őrlésnél lecsurgó folyadékból leülepedett keményítő a tápióka alapanyaga.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése